Na tragické úmrtie Ivety Bartošovej nemal vplyv alkohol, ani lieky

03.05.2014 Celý región

Praha 3. mája (TASR) - Genetické testy potvrdili, že 48-ročnou ženou, ktorá spáchala v utorok 29. apríla samovraždu, bola skutočne niekdajšia hviezda československej populárnej hudby, speváčka Iveta Bartošová. Informoval o tom dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na políciu, ktorá však v dnešnej tlačovej správe obeť nemenuje.

Podľa hovorkyne pražskej polície Andrey Zoulovej možno na základe toxikologickej analýzy, ktorú realizovali popri súdnej pitve, vylúčiť nejakú zdravotnú indispozíciu pred príchodom vlaku. Práve jeho náraz spôsobil zosnulej zranenia nezlučiteľné so životom. Alkohol, ani žiadne lieky na jej úmrtie vplyv nemali.

Aj keď sa pôvodne špekulovalo, že by sa pohreb Ivety Bartošovej mohol konať už počas tohto víkendu, nestane sa tak. Poslednú rozlúčku musia ešte odložiť, pretože polícia, ktorá sa podľa hovorkyne "zaujíma ešte o ďalšie otázky v súvislosti s týmto prípadom" zatiaľ telo zosnulej pozostalým nevydá.

Konflikty a rozbroje

Práve charakter pohrebu Ivety Bartošovej je jablkom sváru medzi manželom Josefom Rychtářom a ďalšími blízkymi príbuznými speváčky.

Syn Artur, matka Svatava a súrodenci speváčky, brat Lumír a sestra-dvojča Ivana, ale aj fanklub Ivety Bartošovej sú za usporiadanie pohrebu bez účasti médií v kruhu najbližších, a to v jej rodisku Frenštáte pod Radhoštěm.

Manžel Ivety Bartošovej preferuje však verejný pohreb v krematóriu v Prahe-Strašniciach s miestom posledného odpočinku v Říčanoch, čo spomínaní rodinní príslušníci označili v spoločnom vyhlásení za usporiadanie dožiniek pre bulvárne médiá.
 
 
 

Vyberte región